Home » Hoe het begon

 

 

Hoe het begon

 

             

 

Wij zijn Andy en Jennie de Vos, we wonen met onze 3 dochters in Holtheme, een buurtschap in de gemeente Hardenberg, We hebben hier in 1994 een oude boerderij gekocht en inmiddels is deze helemaal verbouwd. Veel ruimte in en om ons huis, dus kwamen de huisdieren ook vanzelf. We begonnen met 1 hond en 5 katten, hier kwam gaande weg een konijn, hamsters en geiten bij. Momenteel hebben we nog één kater, Katja genaamd, één angora geit en natuurlijke onze Briard Guusje.

Hoe het begon met de Briard!

Andy en ik gingen altijd één keer per jaar op wandelvakantie met z'n tweetjes, onze eerste wandelvakantie ging naar het mooie Val d'Anniviers in Zwitserland, we wandelde van hotel naar hotel en daar in Grimetz liep een grote zwarte hond in het hotel, deze was van de eigenaar. Beiden vonden wij het een super mooie en lieve hond. Hier verder op dat moment niets meegedaan en eigenlijk ook weer snel vergeten, we hadden immers een leuke hond, onze Bobtail Nikky.

Jaren later toen we onze Bobtail na twaalf hele mooie jaren moesten laten inslapen kwam de vraag en wat voor hond moet er nu komen? Boekjes en internet afgespeurd, en kijken wat we mooi vonden en vooral wat bij ons zou passen met onze toen nog jonge dochters. Dat het een hond met lang haar zou worden was al snel besloten, en kijkend naar de karakters van de langharige honden kwamen we uit op de Briard. Wat ons vooral aantrok was de karaktereigenschappen kindvriendelijk en een hond die de erfgrens binnen de kortste keren kent. Via de briardclub hebben we gezocht naar een nestje, en toevallig was er een nestje bij ons in de buurt. Na een paar bezoekjes aan het nestje kwam uiteindelijk Dunja (Uschi-Dunja v. Swinda) bij ons wonen. Er werd toen al tegen ons gezegd, als je één keer een briard heb gehad, wil je nooit meer iets anders. Nou, dat was bij ons ook het geval. Het was even wennen aan de gevoeligheid van de Briard, maar uiteidelijk vinden wij dit ook de grote charme van de Briard. Toen Dunja groter werd wisten wij ons de hond uit het hotel in Zwitserland opeens weer te herinneren en kwamen we tot de ontdekking  dat dit ook een Briard is geweest. Helaas is Dunja maar 7 jaar geworden en zeer plotseling overleden in september 2011. Het was op dat moment geen enkele discussie of er wel of geen hond meer kwam. Allemaal gingen we voor een nieuwe Briard en het liefst zo snel mogelijk. 

 

              

 

Eind september 2011 hebben we ons in laten schrijven voor een Briardpuppy bij Kitty van briardkennel "du chateau d'Astarte". We wilden deze keer graag een zwart teefje. Na vele spannende weken kregen we het telefoontje van Kitty dat Donna 2 puppies had gekregen, 2 teefjes, maar allebei fauve. We hadden maar 3 seconden nodig om te bedenken dat de kleur ons niets meer uitmaakte, als we maar weer een puppy hadden. Na 8 lange weken wachten kwam onze Guusje (Giulia Gaya du chateau d'Astarte) dan eindelijk bij ons. Wat waren we blij. Guusje is een super enthousiaste briard, aanhankelijk, sociaal naar mens en dier. De leukste Briard van de hele wereld (vinden wij dan!)

Inmiddels zijn we dus zo gek op 'de Briard' geworden dat we besloten hebben om te kijken of we een nestje met onze Guusje kunnen gaan fokken. Alle benodigde papieren en testen hebben we nu behaald om dit verantwoord via de briardclub te mogen doen. We plannen dit najaar (2014) ons eerste nestje met haar.

Het vervolg hierop is te lezen bij  NIEUWS!!

Gezondheid en een goed karakter staan bij ons voorop. De kleintjes zullen in huiselijke kring opgroeien zodat ze optimaal gesocialiseerd worden. Persoonlijk contact met de toekomstige puppyeigenaren stellen we zeer op prijs. Hierdoor kunnen we zoveel mogelijk in overleg kijken welke puppy het best bij welk baasje past. En als de pup dan na 8 weken naar zijn nieuwe huis gaat kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen en of advies. 

Mocht je belangstelling of meer informatie over de briard willen hebben mag je altijd bellen of langs komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb